20 דקות מפרידות ביניכם לבין ראיון העבודה

20 שניות בממוצע לוקח למעסיקים להבין אם האדם העומד מאחורי קורות החיים מתאים להם או לא, ולכן 20 דקות יידרשו מכם כדי להפוך אותם למקצועיים ומעניינים יותר.

20 דקות מפרידות ביניכם לבין ראיון העבודה

20 דקות מפרידות ביניכם לבין ראיון העבודה

מומחי הגיוס של דיאלוג השמה הכינו עבורכם מדריך לשדרוג מהיר של קורות החיים, אז יאללה לעבודה.

שנתחיל?

הדגישו כותרות ופרמטרים חשובים

זה הזמן להתייחס לקורות החיים כמו לכתבה. כאשר אנו נכנסים לקרוא דבר מה ברשת, אם זו כתבה, מדריך או סתם אייטם, אנו סורקים בעיניים את הכתבה והכותרות יאפשרו לתת מודע שלנו לדעת אם היא מעניינת אותנו. את הכותרת הראשית כמובן שלא נפספס, גם לא את הכותרות המשניות שיאפשרו לנו לדעת בקצרה מה מסתתר בפסקה. זה הזמן להבליט כותרות משנה ופרמטרים הרלוונטיים לתפקיד. לדוגמה, כדאי להדגיש את התפקיד ושם החברה – 2015-2016 מפתח Full Stack בחברת WIX.

היו תמציתיים, כך תתפסו תשומת לב

התמצית היא המקום שבו תתפסו את תשומת הלב של המגייס. במקום לכתוב סיסמאות כמו "מסור לעבודה", חשבו עליה כ"נאום המעלית", יש לכם 30 שניות לחשוב למה אתם הכי מתאימים לתפקיד ולמה לקחת דווקא אתכם? כתבו את התמצית מנקודת המבט של המגייס, חשבו ונסחו את היכולות שלכם למה שבדיוק צריך למשרה והקפידו על 2-3 שורות ומבנה זורם.

שמרו על היררכיה נכונה

טוב, כמובן שאם השקעתם בכתיבת קורות חיים ודאי בניתם היררכיה מסוימת על פי תבנית ידועה מראש. עד כאן הכל טוב ויפה, אבל פה נכנסים לתמונה היצירתיות והסדר הנכון. חשוב מאוד לשים את המידע הרלוונטי למשרה ספציפית בראש העמוד כדי להבטיח שהמעסיק יקרא את המידע שהכי רלוונטי למשרה. המידע יכול להיות ידע בתוכנות ספציפיות, שפות נוספות הרלוונטיות לתפקיד, ניסיון ספציפי וסביבות העבודה בתפקידים הרלוונטיים כדי לשקף למגייסים מה שעשיתם.

נתונים, רבותי, נתונים

כולנו אוהבים נתונים, במיוחד מעסיקים המגייסים אנשים לתחומים ספציפיים כמו – תחום המכירות, השיווק וגם תכנות (כן כן, מיד נסביר). מספרים ואחוזים הם נתונים חותכים שלא ניתן להתווכח איתם. הם מראים למעסיקים את היקף האחריות שלכם וגם תובנה על ההישגים שבוצעו. במכירות די קל להציג נתונים, אבל גם בעולם התכנות למשל ניתן להציג נתונים בדרך זו "פלטפורמות שהניבו לחברה רווח של איקס כסף". כמו כן, במקום לכתוב משפטים יבשים שלא מעידים עליכם או על התפקיד, כתבו כיצד בצעתם את התפקיד בצורה הטובה ביותר לדוגמה – "שיפור תהליכי העבודה במחלקות הפיתוח והאופרציה שחסכו לחברה כ-30k בחודש".

מה לגבי הניסיון?

בקטגוריית הניסיון, חשוב להבהיר בכל תפקיד מה היה תפקידכם בכוח ועל מה הייתם אחראיים. לדוגמה – "פיתוח מוצר הדגל של החברה – פלטפורמה לניתוח ביג דאטה בצד שרת ולקוח לרבות איפיון דרישות, Design ועוד". כמו כן, חשוב להבליט את הניסיון הטכני הרלוונטי ולהשתמש במילים טכניות בהתאם. לציין את שפות הפיתוח – C++ / Java / PHP / C# וכיו"ב, מערכות הפעלה כדוגמת Linux, Ios, Windows , בסיסי נתונים: MongoDB, SQL Server ועוד, בכל אחד מהתפקידים הרלוונטיים כדי לשקף למגייסים מה שעשיתם. אם יש לכם ניסיון בעבודה בתחומי Big Data, Cyber Security, Linux Kernel שימוש ב – REACT ועוד, זה הזמן להבליט ובגדול כי אלה התחומים החמים כיום!

בואו נדבר על השכלה

בעולם ההייטק, ניסיון רלוונטי יכול להחליף השכלה, אך השכלה מתאימה גם אם מדובר בלימודים מלפני כמה שנים צריכה להיכנס לקורות החיים. במידה ואין לכם ניסיון, ממוצע ציונים ומוסד לימודים יכולים לסייע במציאת עבודה. כאן גם המקום להוסיף פרויקטים או פיתוח אפליקציות מתקופת הלימודים, ואנא ותרו על הכנסתם לסעיף ניסיון תעסוקתי, זה לא באמת מועיל.

לשלוח קורות חיים בעברית או באנגלית?

שני קוגן, מנכ"לית דיאלוג אומרת כי מרבית החברות בארץ יעדיפו קורות חיים בעברית ולכן, כדאי לשלוח קורות חיים באנגלית כאשר ישנה דרישה במודעת הדרושים, אם מדובר בארגון גלובלי או אם מדובר בתפקיד מכירות או שיווק בינלאומי.

עיצוב נקי וקל לקריאה

כתיבה מסודרת מעידה על בן אדם מסודר ורציני, ולכן חשוב להקפיד על גופן נקי ומסודר לאורך כל הדף. אחרי הכל, קורות החיים הם אלה שמייצגים את המקצועיות שלכם ומה שיש לכם להציע. חלקו בצורה נכונה את הפסקאות, הרווחים, הדגישו כותרת, יישרו את הטקסט באופן גורף לימין או לשני הצדדים הוסיפו היפר קישור מסודר (אם קיים) וכו'. בקיצור, שחקו מעט עם הוורד (יש לו הרבה מה להציע).

לסיום, ככל שתשאפו להשיג יותר, כך תבלטו יותר. אם נשווה בין קורות חיים סטנדרטיים לבין קורות חיים מסודרים ומושקעים, נגלה כי אלה שיהיו מותאמים למשרה יובילו ובגדול. ועוד משהו קטן, עשו בדיקה שאין שגיאות כתיב או הקלדה ובכך תגדילו את הסיכויים לזימון לראיון.

אז יש לכם 20 דקות מעכשיו, צאו לדרך – בהצלחה!