לאן לשלוח קורות חיים, כמה ומתי?
מחפשי עבודה נוהגים לפנות לכל מודעה שהם מוצאים ברשת, ולא פעם, גם למודעות שההתאמה שלהם אליהן כמעט ולא קיימת. הם חושבים שאם זה לא יעזור זה לא יזיק, אבל הם טועים. למה? ברשומה הבאה
ברשומות הקודמות הסברנו לכם מה לא לכתוב בקורות החיים, וגם מה כן לכתוב בקורות החיים, ועכשיו הגיע השלב בו אתם צריכים להתחיל לעשות שימוש בקורות החיים שכתבתם, כי ביננו, זה נורא נחמד שכתבתם קורות חיים לעילא ולעילא למגירה, ויום יבוא ויתכן שיוקם תת-ז'אנר בענף הספרים, שכולל פרסום ספרי קורות חיים שלם [בטח מלא אנשי ונשות משאבי אנוש יחטפו את זה מהמדפים], אבל עד שהיום הברוך הזה יגיע, ראוי שתעשו בקורות החיים שלכם את השימוש לו הם נועדו - תשתמשו בהם כדי למצוא עבודה. רגע לפני שאתם מתחילים לשלוח את קורות החיים שלכם לכל משרה בה אתם נתקלים, מומלץ לקרוא את הרשומה הבאה.
לשלוח או לא לשלוח, זו השאלה
אתם רואים משרה. היא נראית לכם בדיוק כמו המשרה שחיפשתם כל חייכם. נלהבים ושמחי-לבב, אתם שולחים קורות חיים מהר מהר, לפני שהיא תחטף, ואז...כלום לא קורה.
אתם מחכים...ומחכים...ומחכים...ומחכים עוד קצת...ואז אמא נגשת לטלפון "רק לשיחה קצרה", אבל אתם מגרשים אותה משם בזעם, כי ככה זה עם מרפי – בדיוק כשאמא תנהל שיחה קצרה, הם יתקשרו. אז לא, שום שיחה קצרה בבית הזה, עד שלא יומצא הטלפון האישי [אה כן, כבר הומצא כזה, לא?].
אחרי שבוע, עטורי זיפים ומשוועים למקלחת, שינה וקצת מזון, אתם מבינים שכנראה שהטלפון שבושש לבוא, כבר לא יגיע לעולם, ותוהים למה – למה הם לא התקשרו?
ובכן, על זה בדיוק רצינו לדבר אתכם - איך מוודאים שהמשרות אליהן פניתם הן משרות שאכן מתאימות לכם.
זה חובה חובה, או חובה רשות?
משרה שכתובה טוב, ולא כל המשרות כתובות טוב (אבל זו כבר בעיה שלנו, כותבי המשרות, ולא שלכם, מחפשי העבודה), היא משרה שבנויה "מן הכבד אל הקל" בדומה משפך. המשרה מציינת קודם כל את הדרישות שהן בגדר חובה, ייהרג ובל יעבור, אין כל סיכוי שניקח אתכם בלי התנאי הזה, ואם אין לכם אותו אז תשכחו מזה, אל תשלחו קורות חיים אפילו כי ממש ממש לא, ולאחר התנאים שהם חובה וייהרג ובל יעבור, מגיעים תנאים אחרים שאינם בגדר חובה. תנאים של "ייהרג ובל יעבור" יופיעו כשלצידם המילה "חובה", עם או בלי המון סימני קריאה, תלוי עד כמה האצבע של מי שכתב את המשרה נתקעה על המקש הזה. הנה דוגמא למשרה כזו:
לחברת תקשורת מתחום הטלפוניה, הממוקמת במרכז, דרוש/ה מפתח/ת Java בכיר/ה
דרישות התפקיד:
- תואר בהנדסת תוכנה / מדמ"ח מאוניברסיטה מוכרת - חובה
- לפחות 3 שנות ניסיון בפיתוח תוכנה ב-Pure JAVA - חובה
- ניסיון בהובלת צוות – יתרון משמעותי
שילחו קורות חיים למשרה (באמת שילחו)
שימו לב שהתואר הוא חובה, כך שגם אם יש לכם 3 שנות ניסיון ב-JAVA אבל אין לכם תואר, המשרה הזו כפי הנראה אינה מתאימה בשבילכם. שימו לב שגם הניסיון הוא חובה, כך שאם יש לך תואר, אבל אין לכם שלוש שנות ניסיון, גם לכם המשרה הזו אינה מתאימה. ומה לגבי הניסיון בהובלת צוות, שמהווה יתרון משמעותי?
זה יתרון כשיש לכם את היתרון אבל זה לא חובה
ההבדל בין דרישות החובה לדרישות ה"יתרון המשמעותי" הוא פשוט – בעוד שלא יפסלו אתכם אם לא עמדתם בדרישת ה-"יתרון", מועמדים שיש להם גם את דרישות החובה *וגם* את דרישות ה-"יתרון", יהנו מעדיפות על פניכם. בשורה התחתונה – ניתן לשלוח קורות חיים כשאתם לא עומדים בדרישות ה"יתרון" של המשרה. עד כאן, בטח לא חידשנו לכם יותר מדי. חובה לעמוד בדרישות החובה, וזה יתרון לעמוד בדרישות היתרון, אבל זו לא חובה, למרות שלמי שיעמוד גם בדרישות החובה וגם בדרישות היתרון, יהיה יתרון על פניכם. עד כאן אתם איתנו? (כי אנחנו הלכנו לאיבוד).
אבל מה קורה אם אתם עומדים ברוב דרישות החובה, אבל לא בכולן? האם גם אז לשלוח קורות חיים או לא? התשובה לזה תלויה במרחק שלכם מדרישות החובה:
למשל, תארו לכם משרה הדורשת תואר ראשון במדמ"ח, ועוד 4 שנות ניסיון בפיתוח, מתוכן, לפחות שנתיים ניסיון בפיתוח לאנדרואיד בשפת JAVA . לכם יש:
- תואר ראשון במדמ"ח
- שנתיים ניסיון בפיתוח JAVA (לא למובייל)
- שנתיים ניסיון בפיתוח מובייל (לא אנדרואיד).
במצב כזה יתכן שתתאימו למשרה, עם זאת, זה תלוי מאוד בחברה ובמוכנות שלה להתגמש. קחו בחשבון שככל שההתאמה שלכם לדרישות החובה חלקית, ככה גם קטנים הסיכויים שתזומנו לראיון. ועכשיו נעבור לנושא הבא: לשלוח לכל משרה שהחברה מפרסמת, או מספיק פעם אחת?
שלח, שלח, שלח, זה חינםםםםםםם!!!!
מצאתם משרה, בדקתם ואתם אכן מתאימים לה, ולכן חיש קל שלחתם את קורות החיים, אבל רגע לאחר מכן מצאתם עוד משרה, שגם לה אתם נורא מתאים, ולכן מיד שיגרתם את קורות החיים, אבל רגע לאחר השליחה איתרתם עוד משרה שלה אתם כל-כך לחלוטין (ואף לגמרי!) מתאימים, ומתחתיה, מה אתם יודעים?! משרה נוספת שמתאימה לכם בדיוק ולכן, מיד אף היא תזכה ללחיצה מפנקת על לחצן ה-"שלח"...
התנהגות כזו היא לא מומלצת, כי היא יוצרת שתי תחושות בקרב אלו שמקבלים את קורות החיים שלכם פעם, ועוד פעם עוד פעם:
- התחושה הראשונה היא שאתם לא באמת בודקים אם אתם מתאימים למשרה, אלא שולחים ישר בשיטת "מצליח" (והאמינו לנו, ב-90% מהמקרים זה גם נכון)
- התחושה השניה היא תחושת ה-"עוד פעם זה?" הבלתי נמנעת, גם במצב בו אתם אכן מתאימים לכל המשרות.
אל תמהרו ותשגרו, אפילו אם זה בחינם וקל - רצוי לעבור על כל דף המשרות לפני ששולחים את קורות החיים, ולרכז את כל המשרות להן אתם *הכי* מתאימים בלבד. לאחר שעשיתם את זה, בדקו אם לדף יש אופציה להגיש מועמדות מרוכזת לכל המשרות בבת-אחת, ועשו זאת. מי שניצב מהצד השני של המייל יודה לכם, וסיכוי סביר שהטיפול שהוא יעניק לכם יהיה מסור יותר, ונטול אנטגוניזם. וכל כמה זמן לשלוח? להכנס ללוח המשרות כל יום?
שולח כל חמש דקות, שיזכרו שאני חי!
הנה שאלה באמת חשובה ומהותית - כל כמה זמן כדאי לשלוח קורות חיים לאותה החברה? נניח שנכנסתם ללוח המשרות, איתרתם את המשרות להן אתם מתאימים, שיגרתם קורות חיים לאחר שווידאתם לשלוח אותם רק למשרות להן אתם מאוד מאוד מתאימים, ואז יצאתם, ובערב, אתם חוזרים הביתה ומגלים משרה חדשה, שלא ראיתם בבוקר, שגם לה אתם מתאימים. לשלוח? לוותר? לא לצאת נודניקים? לשבת בחושך ולקוות שיזכרו בקיומכם לבד?
התשובה פה פשוטה - כל עוד אתם באמת מתאימים למשרה, אין הגבלה שתשלחו קורות חיים פעמיים-שלוש באותה היממה, אבל אם אתם גם שולחים הרבה וגם לא מתאימים, ובכל זאת אתם שולחים קורות חיים כמה וכמה (וכמה, וכמה, וכמה) פעמים, הסיכוי שתמתגו את עצמכם כ"זה שאין משרה באינטרנט שהוא לא הגיש לה מועמדות, החל מחלוקת קפה בבניין ההסתדרות בתל-אביב, וכלה במועמד לאסטרונאוט הבא, במשימה של NASA בחגורת אורנוס", הוא גבוה. אל תירו לכל כיוון. עדיפה האיכות על הכמות.