פרידה ממקום עבודה בהייטק

עזיבה ופרידה ממקום עבודה היא כמעט בלתי נמנעת. אתם בוודאי מתלבטים איך לעשות את זה כמו שצריך ובצורה מכובדת וטובה. בדיוק לשם כך הכנו עבורכם את המדריך השלם לפרידה ממקום העבודה בהייטק, עם כל מה שצריך לקחת בחשבון לקראת פרידה טובה, מכבדת ונעימה לפני האתגר הבא.

 

פרידה ממקום העבודה בהייטק

פרידה ממקום העבודה בהייטק

השלבים לפרידה ממקום העבודה:

שיחה עם מנהל העבודה בהייטק

בשלב הראשון יש לפנות אל מנהל העבודה ולעדכן אותו/ה מדובר בשיחה אישית, ראשונית ופחות פורמלית, וזה הזמן שלכם להסביר בדיוק מה מניע אתכם לעזוב, מדוע הגעתם להחלטה הזו ואיך אתם מעוניינים שזה יתנהל מהצד שלכם. זהו בהחלט הזמן גם לתיאום ציפיות ראשוני מצד מקום העבודה. מנהל העבודה יודע לומר הכי טוב מה ההשלכה של העזיבה שלכם לגבי מקום העבודה ויכול להתחיל לדבר אתכם על הצרכים של העסק מהצד השני. מנהל העבודה גם יתווך מול המנהלים הבכירים ויסייע בכל דבר אחר שצריך.

מייל פרידה מהעבודה

בשלב הבא שולחים באופן פורמלי מייל שמיידע את כל הנוגעים בדבר על הרצון שלכם לעזוב. אתם יכולים לרשום בפירוט לגבי הסיבות לעזיבה שלכם, או יכולים לכתוב בכותרות ולפרט לאחר מכן בשיחות הפרונטליות עם כל הנוגעים בדבר. מה שכן חשוב בהחלט לתחום את העזיבה שלכם. שימו לב מהן החובות שלכם מבחינת ההודעה המוקדמת וודאו שאתם לא משאירים את מקום העבודה שלכם ללא מענה. לרוב מקובל לתת אף יותר זמן ועובדים מסורים שמעריכים את מקום העבודה שלהם גם נוטים להישאר עד שיימצא מחליף כדי לא להשאיר את החברה ללא מענה. הקפידו לכתב את כל מי שצריך, מנכ״ל החברה, מנהל המחלקה, מחלקת הנהלת חשבונות/משאבי אנוש, כל מי שרלוונטי במקרה שלכם.

ואם המנהל מציע הצעה לשיפור תנאים?

בהרבה מאד מקרים, במיוחד כשמדובר בעובדים מוכשרים ומוערכים, מנהל העבודה ינסה להשאיר את העובד בתוך החברה ויבחן את האפשרות לשיפור התנאים שלו. לרוב תהיה צורך בפנייה לדרגים בכירים יותר לצורך העניין הזה. בהרבה מקרים ההצעה תהיה סביב שכר משודרג וסביב שיפור התנאים באופן כללי, ולפעמים אפילו קידום משמעותי בתוך החברה. אם אתם שואלים אותנו, לשמוע הצעות ולקבל מידע זה אף פעם לא מזיק. כמובן שאם גמרתם בדעתכם לעזוב את מקום העבודה ומחכה לכם עבודת חלומות בתנאים שאי אפשר להשוות אז זה לא ממש יעזור, אבל אם זה לא המצב – שווה לבחון את ההצעה, להכיר את טבלאות השכר בהייטק ולהיות פתוחים לכל אפשרות. הרבה פעמים הרצון לעזיבה הוא כלי למינוף התנאים והאתגר בתפקיד ולא בהכרח לעזיבה בסופו של דבר.

בלי הפתעות

לא משנה מה, חשוב להיות הוגנים ושקופים לחלוטין עם מקום העבודה שלנו. גם אם אתם עוזבים בטעם פחות טוב מסיבה כזו או אחרת, זכרו כי מדובר בעסק שנתן לכם פרנסה במשך זמן ארוך וזה לכשעצמו הוא לא עניין מובן מאליו שיש להקל בו ראש. מהשלב הראשון היו שקופים מול המעסיק שלכם. דברו על מה שמפריע, הגדירו את הזמן שתוכלו לתת ובעיקר אל תפתיעו ותפרו את ההבטחות שלכם. מה שלא יהיה, תמיד טוב לסיים בטון חיובי ועם חיוך.

שיחת סיכום

אחרי שכל הפרטים סוכמו, אפשר להתחיל לסכם ולסגור את השלב הזה בחיים. יש לא מעט אפשרויות לשיחות סיכום ולרוב מדובר בשתיים או שלוש שיחות שונות, או איחוד שלהן. בשיחת הסיכום ייקחו חלק הבוסים והמנהלים מחד, אך מצד שני גם החברים לצוות ואלו שכפופים לעובד שעוזב. בשיחה אפשר לדבר על דברים פורמליים ולחלק משימות בהתאם לשינוי ולעזיבה, ואפשר גם לעסוק בעניינים פחות רשמיים. שיחת סיכום היא חלק חשוב והיא מספקת את התחושה החשובה של סגירת מעגל, שהיא קריטית גם לעובד שעוזב וגם למי שנשאר.

בקשת מכתב המלצה

בשלב הזה בהחלט שווה לקבל מכתב המלצה ממקום העבודה. אם הדברים מובנים ותהליך העזיבה ברור, אין שום סיבה שמקום העבודה לא יפרגן לכם ויחזיר לכם באהבה על השנים הארוכות. מנהלים וקולגות של עובדים מוערכים שעוזבים שמחים לעזור ולכתוב מכתבי המלצה חמים ומפרגנים מכל הלב. גם אם כבר מצאתם מקום עבודה, שווה תמיד לבקש מכתב בהזדמנות הזו כשהכל טרי ולשמור אותו אצלכם. אין לדעת מתי תידרשו לכך, והם יעזרו לפתוח דלתות חדשות בעתיד.

נאום פרידה ממקום עבודה

זה הזמן לשבת ולכתוב את המחשבות והתובנות שלכם ממקום העבודה. סביר להניח שיהיה איזשהו אירוע פרידה לכבודכם, ואם אין אחד שמתגבש, אתם יכולים ליזום בעצמכם. נסו להיזכר ברגעים היפים במקום העבודה, הודו לאנשים החשובים שעשו לכם את התקופה וסיימו במסר אישי וחיזוק לעובדים שנשארים. גם אם בסופו של דבר לא תהיה ההזדמנות לשאת את הנאום, לכתוב מילות סיכום מתקופה מיוחדת שכזו זה תמיד דבר מצוין שכדאי לעשות, ולו רק כדי לסכם את התחושות שלכם ולסגור מעגל לקראת השלב הבא.

לפני שמתפטרים - מוצאים עבודה

אז אחרי פרידה מוצלחת, אנחנו רוצים לחלוק עוד טיפ אחד חשוב לסיום. אם עדיין לא מצאתם עבודה ואין לכם כיוון, זה אולי לא בטוח הזמן לעזוב את מקום העבודה. כלומר, אפשר להיות הרפתקניים תמיד, אבל צריך לזכור שזה לא משנה כמה אתם מוכשרים, לפעמים זה לא פשוט למצוא עבודה חדשה וזה בטח לא מובן מאליו. אם אין לכם מרווח נשימה גדול , עדיף לחפש קודם כל את העבודה הבאה ורק לאחר מכן להתחיל בתהליך עזיבה מסודר של מקום העבודה הנוכחי.

אם הרעיון עדיין בשלב ראשוני, אפשר להתחיל לגשש ולחפש משרות חדשות. באותה נשימה צריך גם לזכור ששוק ההייטק הוא שוק דינמי שמשתנה בקצב מהיר, כך שלא כדאי לקחת זמן רב מדי ולהשתהות ועדיף ללכת על מהלכים מהירים יותר. אם אתם מרגישים מוכנים, היכנסו ללוח דרושים בהייטק והתחילו לחפש את המשרה הבאה שלכם ואת העמוד הבא בסיפור הקריירה.

סיכום

עזיבה של מקום עבודה בענף ההייטק זה דבר נפוץ ושגור, וגם אם זה יאכזב אנשים במקום העבודה שלכם, בסופו של דבר העניין מובן וכל אחד צריך להתקדם ולטוות את הדרך שלו באופן עצמאי. זכרו שמילות המפתח כאן הן כבוד ושקיפות. ודאו שאתם פתוחים מול המעסיק, וגלו הגינות ואחריות כלפי מקום העבודה כשאתם לוקחים בחשבון שעזיבה של עובד זה תמיד דבר מורכב עבור הארגון.