איך מבקשים העלאת שכר?

הסיטואציה של דיון בהעלאת שכר, או בקשת העלאת שכר היא מהסיטואציות המלחיצות ביותר בקריירה של עובד. קל לערבב בזמן הבקשה נימוקים רציונלים (זמן, וותק, סמכויות) עם תחושות רגשיות (לא מעריכים אותי, אני עושה את כל העבודה, וכו').

איך מבקשים העלאת שכר?

איך מבקשים העלאת שכר?

אספנו כמה טיפים שיעזרו לכם לגשת בצורה מתוכננת לשיחת השכר שלכם

  1. לפני כל העצות צריך לבדוק מה השכר המתאים לעובד בתחום ובניסיון שלך - בדוק את טבלאות השכר המעודכנות של דיאלוג.

  2. עדיף שלא להגיע עם תחושה של "אני יודע שמגיע לי יותר אבל לא נעים לי לבקש....".
    חשוב לקיים דיון שכר מתוך עמדה שמאמינה בתרומתך לחברה. ביטחון עצמי ישדר למעסיק תחושת ערך עצמי והכרה בתרומה האמיתית שלך לחברה.

  3. למדו לקרוא את המפה בצורה נכונההרגשה של "מגיע לי יותר" יכולה להיות נכונה, אבל חייבת להתבסס על המציאות בסביבת העבודה שלך. נסה לגשש כמה מרוויחים עמיתייך לעבודה או בחברות דומות בתפקידים דומים לשלך ובסטטוס דומה לשלך. התייחס לקריטריונים של השכלה, ותק והתמחות.

  4. ציפיות השכר צריכות להיות ריאליות:היו ערים לעובדה שהעלאה של 15%-10% היא מכובדת ורוב החברות לא יקפיצו את השכר באחוזים גבוהים מאלה.עדיף להגיע עם בקשה קונקרטית ומגובה, מאשר לשדר מסר מעורפל של "מגיע לי יותר".

  5. אם הסטטוס שלכם השתנה במשך עבודתך במקום מסויםקבלת תואר או קורסים המקנים תוספת שכר, קבלת תפקיד חדש - דאגו לעדכן את האחראי על עדכון השכר.קצת פוליטיקה לא מזיקהחשוב תמיד לשתף את ההנהלה, את ראש הצוות שלך ואת עמיתייך לעבודה בהצלחותיך.

  6. סיימתם פרויקט מסוים בהצלחה? קיבלתם מכתב מלקוח המודה לכם על עבודתכם? דיון השכר תחת זיכרונות מצטברים שכאלה, יעשו את העבודה.זכרו שבסוף התהליך, ייתכן שהבקשה להעלאת השכר תידחהלעתים מתוך רצון שלא לעשות רעש במערכת ולשמר את מדרג המשכורות הקיים. לכן, תכננו צעד אחד קדימה ואל תאיימו מראש בעזיבת מקום העבודה מול הדרישה להעלאת שכר.