המדריך - כדאי לי לעבוד בחברת startup?
האם אתם מתאימים לעבודה בסטארט-אפ? ואלי בכלל עדיף לכם לעבוד בחברות גדולות בתחום ההייטק? בשביל שתוכלו לענות על זה, הנה כתבה שניה מתוך 3, שסוקרת את ההבדלים בין חברות שונות בהייטק.
במהלך השנים ראינו שהרבה מחפשי עבודה בשלבים שונים של הקריירה, סקרנים בנוגע לאופי העבודה בסוגים שונים של חברות, ומתלבטים האם זן מסויים של חברה מתאים להם. לטובת כל המתעניינים, אנחנו מפרסמים סדרת פוסטים בנושא אופי העבודה בחברות הייטק גדולות, חברות סטארט אפ, חברות אאוט סורסינג, ומחלקות טכנולוגיות בחברות לא טכנולוגיות. בכתבה הזו נבדוק איך זה לעבוד בחברות סטארט-אפ.
איך זה לעבוד בחברות start up?
התדמית של חברות סטארט אפ היום, בקרב הציבור הרחב חובב הטלוויזיה, היא הסדרה הנצפית "מסודרים". יוזמה של מספר חברה צעירים שהתאגדו על מנת לפתח רעיון חדשני ויחד הם עובדים במרץ על מנת להפוך את הרעיון לתוכנית פיתוח כשהמטרה היא בסופו של דבר לצמוח ולזכות בעשרות מליונים (אם לא יותר). כמו בכל דבר, גם לעבודה בחברת start up יש יתרונות וחסרונות ולחברות start up יש מאפיינים שונים הנובעים מאופי העבודה בה והצרכים שלה.
אתה לא עוד בורג במערכת
מאחר וחברות סטארט אפ הן בעלות מספר מועט של עובדים, ההיררכיה הארגונית שטוחה יותר ולכל עובד יש יותר השפעה ואפשרות להתבטא.
עבודה אינטנסיבית - מאחר והמטרה של חברת סטארט אפ היא לפרוץ ולהוציא במהירות את המוצר החדשני שלה לפני שמישהו אחר יעשה משהו דומה או מתקדם מזה, כולם עובדים במרץ, מה שמצריך השקעה מרובה מצד העובדים והרבה שעות עבודה. לכן, לאלו מכם שיש מישהו לחוץ שמחכה בבית, יתכן וזה פחות מתאים.
תפקיד מגוון יותר
מאחר והחברה קטנה ואין הרבה אנשים, אך יש המון עבודה, התפקיד מגוון יותר משום שכולם עושים את הכל ולתפקידים אין גבולות ברורים. יש כאלה שיראו בכך משהו מעניין ומאתגר ויש אחרים שיראו בכך כדבר המונע התמקצעות ויוצר עומס.
אתה שותף לתהליך פיתוח מלא
מאחר והחברה נמצאת בחיתוליה והרעיון אותו היא מעונינת לפתח הוא ראשוני, כולם שותפים לפיתוח מאפס של המוצר.
אתגר טכנולוגי
מאחר והמוצר הוא חדש בשוק, לרוב יש יותר אתגר טכנולוגי.לא פעם המוצר מפותח גם בטכנולוגיה חדישה יותר, או אפילו טכנולוגיה שהומצאה במיוחד על ידי הסטארט-אפ.
ומה עם שכר והתנאים הסטארטאפ המיתולוגי?
- שכר - עד לא מזמן חברות סטארט אפ היו משלמות שכר גבוה ביחס לשוק, כיום, זה לא בהכרח כך, משום שלחברות סטארט אפ יש תקציב מוגבל בו הן צריכות לעמוד, כמו כן הן מחפשות מועמדים שיבואו אליהם מתוך עניין ואתגר ופחות מתוך שיקול כספי.
- רווחה - מאחר ולא תמיד קיימת פונקצית משאבי אנוש בחברות אלו, אין מי שידאג באופן מובנה ומסודר לפעילויות חברה ורווחה.
חוסר יציבות
אם החברה לא מצליחה לגייס מספיק כסף להשקעה במוצר, היא עלולה להיסגר.
הזדמנות להיות "מסודרים"
הדבר המאתגר והמשתלם בעבודה בחברת סטארט אפ היא האפשרות לאקזיט ברגע שהחברה נמכרת.
מתלבטים? אם אתה צעירים, אנרגטיים, חדורי מוטיבציה, מחפשים אתגר ומוכנים להשקיע, יתכן וזה סוג החברה שיתאים לכם, אם אתם קצת פחות מכורים לאנדרנלין, אולי כדאי לפנות לאופי אחר של חברות.