ספיישל פורים: כך תבחרו עבודה שתעשה אתכם מאושרים

לקראת חג הפורים, יצאנו לבדוק מה באמת גורם לנו להיות מאושרים במקום העבודה. אולי השכר, ההפי אנד של סוף השבוע, או אולי היחסים עם הבוס? תכל'ס, חזרנו לגמרי מאושרים.

ספיישל פורים: כך תבחרו עבודה שתעשה אתכם מאושרים

ספיישל פורים: כך תבחרו עבודה שתעשה אתכם מאושרים

מהו אושר, ומה הוא גורם לנו?

אין תחליף להרגשה טובה. כשלעובד טוב, הוא יעבוד באופן פרודוקטיבי. במחקר שנעשה על הקשר בין השפעת האושר על העובד לבין תפוקת עבודתו, הוצג סרט קומדיה לחלק מהעובדים, ומנגד חלקם השני צפו בסרט על טרגדיה לא נעימה. העובדים התבקשו לחזור לעבודתם, ונמצא כי אלו שצפו בסרט קומדיה הצליחו לייעל את עבודתם, ואילו העובדים שצפו בטרגדיה הפחיתו את יעילות עבודתם. מכאן אנו למדים כי עובדים מאושרים הם הון אנושי של ממש לכל חברה. נתון זה אגב, מסביר למה חברות מאושרות שבהן מתהלכים במסדרונות עובדים מרוצים – הרבה יותר רווחיות, נסחרות בבורסה ומחיר המניות שלהן עולה.

השאלה הנשאלת היא: כיצד נוכל ליישם את הדברים ולגרום לעובדים להיות מאושרים באמת? כאן נכנסים לתמונה הדברים הקטנים שעושים את ההבדל.

חברות עושות כיום הכל כדי להפוך את עובדיהן למאושרים. הן עורכות מסיבות סוף שנה, פעילויות גיבוש, אירועי צוות, תכנית בונוסים מוקפדת, משובים חיוביים ועוד. אכן, פרמטרים אלה חשובים ויכולים לעשות אותנו הרבה יותר מאושרים, אבל בעידן של היום פרמטר סטנדרטי הוא כבר לא אופציה. מה זה אומר? כל חברה מציעה את אותם פרמטרים, ממש אותה גברת בשינוי אדרת, ולכן הדברים הקטנים – הם אלה שיכולים לעשות את ההבדל.

מחקרים מראים שדווקא המעשים האקראיים שלא חשבנו עליהם יכולים לעשות אותנו הרבה יותר מאושרים כגון: "משוב חיובי מפתיע", "בונוס לא צפוי", "מחווה על תהליך/ פרוייקט מסוים", "שיחת עידוד על משימה שהושלמה מהבוס הגדול" וכדומה. הדברים הקטנים הם אלה שיכולים להעצים את אושרנו וכך גם את הפרודוקטיביות שלנו.

איך אפשר לזהות מראש מקום עבודה שיעשה אותנו שמחים ומאושרים?

בדקו ברשת חוות דעת

ישנם אתרים רבים ברשת המציעים חוות דעת על מקומות עבודה. ביניהם תוכלו למצוא את אתר - Theworker ובו עובדים מדרגים את מקום העבודה. כמובן שתוכלו להיעזר גם ברשת לינקדאין לצורך זה ולברר כמה שיותר אודות החברה ואושר העובדים.

בדיקה מקדימה עם עובדי החברה

טרם ההגעה לראיון עבודה, כדאי לבדוק עם חברים משותפים ולראות עד כמה הם באמת מאושרים במקום עבודתם, או לבדוק ברשתות חברתיות. בנוסף בשלב מתקדם יותר אם יערכו לכם סיבוב ויפגישו לכם את הצוות תוכלו לנסות לחוש את מד האושר של העובדים.

בונוסים שנתיים או רבעוניים

בונוסים הם נחמדים, מעלים את המורל ומעשירים את חשבון הבנק שלנו. אבל, חשוב לבדוק כל כמה זמן קיימת תכנית בונוסים. האם היא שנתית, רבעונית או אולי בכלל כל כמה שנים טובות? חשוב לבדוק גם את תנאי התכנית, האם כולם מקבלים בונוסים או רק חלק וכו'.

הקשיבו לאינטואיציה – היא לא מטעה

מובן שלא ניתן לצפות מראש אם בתכל'ס באמת נהיה מאושרים במקום העבודה הנחשק, אבל מה שכן, הבטן תמיד יודעת. הקשיבו לאינטואיציה שלכם, במיוחד אם הנכם מתלבטים בין כמה מקומות עבודה.

בדיוק עכשיו באווירת פורים, זה הזמן לבחור מקומות עבודה שיעשו אותנו מאושרים ושמחים בכל יום. זכרו, אנשים שמחים לא רק מרגישים טוב ומשגשגים יותר, אלא לוקחים את השמחה גם לחייהם הפרטיים, משום שלכל אחד מאתנו יש את הפרמטר או פרמטרים שיעשו אותו מאושר. לאחד זה יהיה המיקום או השעות לאחר זה סיפוק בעבודה או הטבות ואולי גם היחס שמעניקה החברה לעובדים. בדקו מה מעלה לכם את מד האושר, וכך בחרו את העבודה המושלמת עבורכם. מוכנים להתחיל לחפש משרות בהייטק?