איך ניתן להתקבל למשרות ג'וניור ?
משרת ג’וניור (Junior) הוא כינוי נפוץ למשרת עובד מתחיל בתחום הייטק מסוים או בהייטק בכלל. זאת, בשונה מהכינוי "סיניור" (Senior, נכתב בעברית לעתים בטעות “סניור”), אשר מתייחס לבעל מקצוע מנוסה.
המקפצה לקריירה בתחום המבוקש בישראל
כדי להיכנס אל שוק ההייטק, אין ברירה אלא להתחיל כעובד חסר ניסיון. גם בוגר אוניברסיטה בלימודים רלוונטיים עדיין נחשב כג’וניור, בכל הנוגע למשרות שפתוחות בפניו. ההגדרה של מושג זה אגב היא לא חד משמעית. יש שמתייחסים לוותק בכלל, כך שאם אתה עובר מתפקיד הייטק ראשון לתפקיד שני, אתה כבר לא מתואר כג’וניור. אחרים מתייחסים לוותק רק בתחום העבודה הספציפי שבו הם עובדים. כך שאם מתחילים משרה בתכנות בשפה מסוימת וממשיכים למשרה בשפה אחרת, עדיין תחשב לג’וניור. אבל מה שחשוב אלה לא המונחים, אלא מציאת העבודה הראשונה כאשר אתם חסרי ניסיון. כיצד עושים זאת?
מהן משרות ג'וניור ללא ניסיון?
עבור משרות ג'וניור, הייטק הוא תחום מעניין. מחד, יש מגוון רחב מאוד של תחומי משנה בהייטק ובכולם דרושים עובדים ברמות שונות. מאידך, ההייטק הוא מעצם טבעו עולם מאוד מורכב, שבו הניסיון משחק תפקיד מכריע. בכל אופן, יש כמובן משרות שמיועדות בדיוק לעובדים במצב כזה. לעסקים אמנם קל יותר לעבוד עם אנשי הייטק מנוסים, אך הם מציעים בפועל גם משרות ג'וניור לעובדים ללא ניסיון, מאחר שיש בכך יתרונות מסוימים גם עבורם. למשל, היכולת לשלם שכר נמוך ביחס לעובדים בעלי ניסיון, כמו גם הידיעה שעובדים בתחילת דרכם נוטים להיות רבי מוטיבציה והם בעלי פוטנציאל להמשיך כעובדים בארגון בעתיד. שכר נמוך הוא מושג יחסי כמובן, כפי שתוכלו לראות במעבר על טבלאות שכר. עם זאת, האתגר הגדול הוא זמן איתור המשרה והפנייה אליה, שכן לכל משרה מועמדים רבים והמהירות משחקת עניין חשוב.
איך להתקבל למשרה ג'וניור? 8 טיפים יעילים שיעזרו לכם להצליח
יש המון דרכים למצוא עבודה טובה, אבל הינה כמה טיפים שיעזרו לכם לעשות זאת במהירות:
לא רק ממודעות דרושים: חבר מביא חבר
בעולם ההייטק המקומי, מקובלת מאוד גישה של המלצה אישית על מועמדים מתאימים לתפקיד. זה לא מבטיח לכם קבלה לעבודה אם אתם לא באמת מתאימים לתפקיד, אבל חבר מביא חבר כן יכול להיות המקור לפריצת הדרך הראשונית. לשם כך, אתם צריכים לפנות לאנשים שאתם מכירים שיכולים להמליץ עליכם למגייסים. כדאי ללמוד קצת את נושא הנטוורקינג בכלל ואת ההיבט הספציפי הזה שלו בפרט, ובהתאם לכך, לפעול ביסודיות ובשיטתיות. המשרה הנחשקת יכולה להמתין לכם בדיוק באופן הזה, אבל אתם חייבים להרוויח זאת, בעזרת גישה אקטיבית ושיטתית.
קורות חיים איכותיים: כתבו אותן בחוכמה
חשוב מאוד לדעת לכתוב היטב את קורות החיים. דווקא מאחר שיש לרשותכם מעט מאוד נקודות להציג בפני המעסיקים, חיוני להציג את הדברים באופן הטוב ביותר. כאשר תתעמקו בנושא זה, תגלו שיש לגביו המלצות מקובלות שהפכו למעשה לסטנדרט וכדאי להתחיל מהן. למשל, סידור קורות החיים בסדר כרונולוגי. מעבר למבנה הסטנדרטי, יש טיפים רבים מאוד לשיפור מסמך חשוב זה. אחד הדברים החשובים ביותר, הוא לדאוג שקורות החיים יהיו מותאמים ספציפית לכל משרה אליה פונים, ולא לשלוח את אותם קורות חיים לכל המשרות הפתוחות. פירוש הדבר, להבליט את הנקודות שחשובות במיוחד עבור אותו מעסיק כדי להגדיל את הסיכויים לבלוט מעל המועמדים האחרים.
תדירות הפצה: השיטה היא הדרך להצלחה
את קורות החיים כדאי להפיץ בצורה שיטתית מאוד. כלומר, להשקיע בכך זמן מוגדר מראש בכל יום ולהפיץ כמות מסוימת של קורות חיים ביום, לכל הפחות. קחו בחשבון שקורות חיים ממוינים פעמים רבות בסיוע מנגנונים אוטומטיים. אל תבנו על כך שעצם המשלוח בכמויות מספיק. מנגנונים אלה וגם ממיינים אנושיים מיומנים בסינון מהיר במיוחד של קורות חיים שלא מתאימים מספיק.
סינון משרות: פנו רק למשרות המתאימות לכם
חשוב שלא לבזבז זמן על משרות לא מספיק רלוונטיות. לשם כך, חיוני להבין היטב מה מחפשים. כדאי להתמקד במקורות חיפוש עבודה שהם היעילים ביותר עבורכם. במקורות אלה, תבזבזו פחות זמן במעבר על המודעות ותוכלו להתמקד מהר יותר, במודעות החשובות יותר. סביר להניח שמדי פעם תיתקלו גם במשרות בעלות השילוב הקסום: פרטי משרה המתאימים לכם במיוחד והתאמה מרבית שלכם לדרישות התפקיד. במקרים כאלה, כדאי לשקול להקדיש למשרה זו זמן רב מהרגיל.
אין תחליף להשכלה מתאימה
משרות ג’וניור דורשות כאמור ניסיון, אבל ייתכן שלמדתם תחום ייחודי שדרוש למעסיק, וזה כשלעצמו ייצור עניין ראשוני בכם. מומלץ בהחלט להתעניין בקורסים בתחומים נוספים מעבר לתחום שבו למדתם (למשל נושאים קרובים או כאלה שאתם יכולים ללמוד בעצמכם לצורך העשרת הידע המקצועי שלכם), וגם תוכלו לבצע כמה פרויקטים בהתנדבות כדי לצבור ניסיון ולבנות תיק עבודות (אם צריך כזה).
הרושם הראשוני הוא הוא החלק המשמעותי בתהליך
ראיון עבודה הוא הזדמנות להשאיר רושם ראשוני חיובי על נציגי המעסיק. זו הנקודה שבה אתם יכולים לבלוט במיוחד והיא הרבה יותר אישית מאשר ערמת קורות חיים שעוברים עליה במהירות. כמובן, לשם כך דרושה הכנה מתאימה, כולל היכרות עומק (ככל שהנסיבות מאפשרות) עם הארגון בו מדובר ועם התפקיד.
הכל עובר היום ברשתות החברתיות
רשתות חברתיות מציעות כיום לא מעט ערוצים שבהם ניתן למצוא משרות ג'וניור, ובכלל משרות בהייטק. לכן, כדאי ללמוד זאת ולהשקיע בכך. קחו בחשבון שהרשתות החברתיות הן עולם דינמי למדי, ואפילו בפייסבוק היציבה יחסית, קבוצות מקצועיות מסוגים שונים עשויות להיפתח ולהיסגר בתדירות גבוהה. לכן כדאי מאוד לגשת לכך בצורה מסודרת, כדי שלא תבזבזו זמן על ערוצים לא פרודוקטיביים. תוכלו לשם כך לעקוב לאורך זמן ולתעד, באילו רשתות וקבוצות עולות מדי פעם מודעות רלוונטיות.
מומלץ בהחלט לפעול בעיקר ברשתות חברתיות שמתאימות יותר לתחום, כמו לינקדאין, רשת חברתית שימושית עבור מחפשי עבודה בהייטק. היא נועדה במקור לעסקים, והצליחה לשמור לאורך השנים על מיקוד זה וגם על פופולריות גדולה מאוד. כמו רשתות חברתיות אחרות, לינקדאין היא עולם מיוחד בפני עצמו. תצטרכו להקים בה פרופיל איכותי אשר מציג אתכם באופן המיטבי בפני מעסיקים פוטנציאליים. לאחר מכן, יתחיל שלב שהוא למעשה מאמץ מתמשך וקבוע, של הרחבת מעגל הקשרים שלכם.
אל תאבדו את זה: סבלנות, סבלנות ושוב סבלנות
חשוב להתמיד, לשמור על אופטימיות, ובעיקר, לנהוג בסבלנות. ייתכן שלמדתם הנדסת תוכנה ויש לכם ציונים טובים, אך אלה לא בהכרח יביאו אתכם במהירות אל המשרה הנחשקת. זה עשוי להיות מסע ממושך, וכדאי להתאזר בסבלנות כדי למצוא את המשרה המתאימה לכם. אל תשכחו שהסבלנות משתלמת – ופזיזות עשויה להוביל אתכם להחלטה שלא תהיו מרוצים ממנה.
לסיכום
מקובל לומר שחיפוש עבודה הוא עבודה בפני עצמה. כך זה בוודאי, בכל הנוגע לחיפוש משרות ג’וניור בהייטק. עם קורות חיים כתובים היטב, הרבה מוטיבציה וסבלנות רבה תוכלו למצוא את המשרה המתאימה לכם בדיוק.