עבודה כפרילנסר בהייטק - האם זה מתאים לך?

מהן התכונות הדרושות לפרילאנסים בהייטק, איך חברות מסתכלות על פרילאנסרים שמחפשים עבודה כשכירים, ואיך תדע אם נתיב הקריירה הזה מתאים לך?

מי מאתנו לא היה רוצה לקום בבוקר ביקיצה טבעית, לשתות את כוס הקפה בנחת,לוותר על פקקי הבוקר בכבישים, לפתוח את המחשב בזמננו הפנוי, לעבוד על משימות ופרוייקטים שאנחנו בחרנו וכמובן להיות כפופים לעצמנו?

ובכן, במחשבה ראשונה נראה כי עבודה כפרילנסרים עונה על הפנטזיה המתוארת, אך בעבודה כמו בעבודה אם זה נראה טוב מידי כנראה שזה לא אמיתי. ואכן לעבודה כפרילנסר אופי ייחודי משלה, ולא בטוח שתתאים לכל אחד.

יש לך משמעת עצמית?


נתחיל בכך שעבודה כפרילנסר דורשת המון משמעת עצמית. אמנם זה נשמע נחמד לקום בבוקר בלי שעון, אך בפועל דרושה לא מעט משמעת בכדי לקום בבוקר, להתלבש, להיכנס לחדר העבודה ולהתחיל לעבוד. זה לא תמיד פשוט כמו שזה נשמע. כך גם הלמידה לבד, אם באמצעות קורסים באינטרנט, ואם בלקיחת קורסים שונים, דורשת המון נחישות והתמדה.

אוהב לעבוד לבד?

הרבה מעבודת הפרילנסר כוללת עבודה לבד, מהבית או מהמשרד. בנוסף לעבודה עצמה הפרלינסר צריך לדאוג בעצמו ללמידה של טכנולוגיות חדשות, כלים עדכניים וכו'. אמנם בעולם העבודה המודרני קל יותר לעבוד וללמוד מרחוק, אולם בדוק עם עצמך האם לא תחסר לך העבודה בסביבת עבודה מרובת אנשים, הן חברתית והן מקצועית.

יכול להיות אירגון שלם באדם אחד?

אחד השיקולים החשובים – שצריך לקחת בחשבון הוא שלהיות פרילאנסר זה הרבה מעבר לעבודה השוטפת שלך. זה דורש הרבה מאוד עבודת שיווק, אפיון, שיחות עם לקוחות, ניהול כלכלי, גביה וכו', וגם זה כמובן לא מתאים לכל אחד.

אוהב שיווק עצמי והשגת לקוחות?

חלק נכבד מהעבודה כולל ריצות ותיזוזים להשגת הפרוייקט הבא (כשאת הפרוייקטים הראשונים הכי קשה להשיג), בניית NETWORKING, בניית תיק עבודות מרשים, בניית אתרים, תחזוק לקוחות, ועוד. המקצינים יותר יאמרו שלעבוד כפרילנסר זה "לחיות מפרוייקט לפרוייקט..."

הרבה אנשים מתחברים מאוד לסוג עבודה זה, מחפשים את אקשן שב"רדיפה" התמידית אחר הלקוחות, ואוהבים את עבודת הייזום עם לקוחות פוטנציאלים. כל פרילנסר מתחיל, עם ההתמדה וההשקעה הנכונה יוכל לגדול ולהתרחב בכמות העבודות והפרוייקטים, ואף להגיע למצב בו ישכור אנשים עד להקמת עסק עצמאי משלו. אז אמנם אין אופציות קידום רגילות כמו לעבוד כשכיר בחברה אבל- איזה קידום מספק יותר מלראות את העסק שלך גדל ומתפתח.

ואם אני רוצה לחזור לשוק העבודה הרגיל אחרי עבודה כפרילנסר?

אלו שניסו את מזלם במשך תקופה כפרילנסרים, וגילו כי זה לא ממש בשבילם (ויש לא מעט כאלו), מגלים כי החזרה לשוק העבודה כשכירים לא תמיד פשוטה. למה זה קורה?
חברות רבות תופסות מחפשי עבודה שעבדו כפרילנסרים במשך תקופה ארוכה כמישהו ש"יצא מהמסגרת". עובד שהתרגל לעבוד מהבית בשעות ובזמנים שמתאימים לו, ושיהיה לו קשה להשתלב חזרה בעבודה בצוות ולקבל מרות מאדם אחר, אחרי שהתרגל להיות "אדון לעצמו".

ובכל זאת ישנם תחומים מסוימים בהם העבודה כפרילנסרים נחשבת לנפוצה ומקובלת יותר, ובתחומים אלו ייתכן ויהיה פחות קושי להשתלב כשכיר בחברה לאחר תקופת עבודה כפרלינסר. כך למשל בתחום האינטרנט בתפקידי פיתוח ו- DESIGN, תפקידים בתחום השיווק ומכירות, בעיקר תפקידי ייעוץ, תפקידי ייזום עסקי ובניית תוכניות אסטרטגיות עבור חברות בתחילת דרכן,תפקידי כתיבה טכנית ועוד.

בשורה תחתונה אם אתם מסוג האנשים שאי הודאות מלחיץ אתכם, ואתם צריכים לדעת בבטחה שהמשכורת הקבועה תיכנס לחשבונכם בכל 10 לחודש כנראה שזה לא בשבילכם. מצד שני אם קורצת לכם עבודה באופי שונה, אתם בעלי ראש עצמאי, יודעים ללמוד לבד ולטפל בנושאים מגוונים – והכי חשוב - בעלי משמעת עצמית גבוהה – כנראה שיש לכם את כל המרכיבים להצליח בתור פרילאנסרים.