המדריך לחיפוש עבודה - קורות חיים ב'
אם קראתם את הכתבה הקודמת, אז אתם אמורים, פחות או יותר, לדעת מה *לא לכתוב בקורות החיים*, ועכשיו נותר לכם לדעת מה, מה כן צריך לכתוב. חלק מהדברים הם בנאלים מאוד וטכניים, אבל נציין אותם כדי שתדעו איך טופס מלא של קורות חיים צריך להראות.
פרטים אישיים
בחלק העליון של קורות החיים שלכם, צריכים להופיע פרטי הקשר. שוס גדול, נכון? לכאורה, מדובר במשהו שהוא גם מובן מאליו וגם לא לחלוטין חדשני, אבל תתפלאו, גם בזה אנשים נוטים לזלזל, ולא שמים לב למספר דברים שעשויים לעלות להם במשרה הבאה:
- בדקו שהפרטים מעודכנים - אם כתבתם את קורות החיים שלכם לפני הצבא, והמספר של הנייד שלכם השתנה מאז, או שזנחתם את Hotmail, לא יוכלו להשיג אתכם וחבל [וכן, זה קורה].
- השתמשו במייל מהוגן - אם יש לכם מייל שהשתמשתם בו לפתיחת פרופיל מפוקפק ברשת, דרכו אתם מנהלים דיונים זועמים בפורום ה-D&D האהוב עליכם, יתכן שאפשר יהיה להגיע למידע הזה דרך חיפוש המייל בגוגל [ולא שאנחנו רומזים שיש אנשים שעושים את זה, אבל יש...].
- השתמשו במייל *שלכם* - אם יש לכם מייל מהעבודה, ואתם מחפשים עבודה אחרת, לא תרצו שמיילים שנוגעים לחיפוש העבודה יגיעו אליו. זה יכול ליצור תקריות לא נעימות שעשויות לחשוף בפני המעסיק הנוכחי שלכם, את העובדה שאתם מחפשים עבודה.
- חשבו אילו כלי קשר אתם רוצים לצרף - אם אתם בודקים את המייל פעם בשנתיים, אל תצרפו מייל. אם אתם רוצים שינברו לכם בתמונות האישיות, צרפו פרופיל פייסבוק, ואם אתם מעוניינים שיצרו אתכם קשר גם בלינקדאין, ניתן לצרף קישור לפרופיל. חשוב שתבחרו כלי קשר שיהפוך אתכם לזמינים, וגם, שהשימוש בו קל ויעיל.
אם עד כה דיברנו בכלליות, עכשיו נדבר מעשית יותר. אלו הפרטים שחובה שיהיו בפרטי הקשר שלכם:
- שם מלא: יואב חיים
- מספר טלפון עדכני: 054-7 [היית מתים לקבל את השאר]
- רצוי גם דוא"ל תקין: yoav-h@dialog.co.il
מה עוד אפשרי להכניס לשם, אבל לא חובה:
- מספר תעודת זהות - מזהה אתכם חד ערכית, במידה וקוראים לכם בשם "מעט נפוץ" כמו "ירון כהן"
- כתובת עדכנית [אני, למשל, גר מתחת לגשר נמיר. זו כתובת לא קבועה]
- קישור לפרופיל הלינקדאין שלכם – זה משדר רצינות, אבל בהחלט לא חובה.
- גיל, מצב משפחתי, ושאר מרעין בישין – לשיקולכם.
השכלה
סיימנו את החלק של הפרטים האישיים, והגענו לחלק של הלימודים. כשאתם בוגרים חסרי ניסיון [ונגיע לחלק של הניסיון בטיפים בהמשך], או כשאתם סטודנטים, החלק הזה הוא החלק החשוב ביותר בקורות החיים שלכם! חשוב מאוד לציין את השנה בה התחלתם ללמוד את התואר, את סוג התואר [כולל התמחות], את יתרת התואר, אם טרם סיימתם ללמוד, את המוסד בו אתם לומדים ואת ממוצע התואר עד כה. הנה שתי דוגמאות שונות:
טרם סיימתם ללמוד
2012 – עד עכשיו – סטודנט ל-Bsc במדעי המחשב, באוניברסיטת ת"א
יתרת תואר: שלושה סמסטרים (ממוצע עדכני 84)
סיימתם ללמוד
2009 – 2012 Bsc במדעי המחשב (ממוצע 86) באוניברסיטת בן-גוריון
אם למרות שרק סיימתם את התואר, כבר יש לכם ניסיון עבודה, זה כל מה שאתם צריכים לכתוב תחת הסעיף הזה. לעומת זאת, אם עוד אין לכם ניסיון עבודה, חשוב שתפרטו מעט גם על פרויקטים שעשיתם במהלך התואר. אל תפרטו יותר מדי, אבל גם אל תפרטו פחות מדי. ציינו באיזו שפה פותח הפרוייקט, באילו כלים נוספים השתמשתם לטובת הפיתוח, מה הפרוייקט עשה (בקצרה) ומהו הציון שקיבלתם עליו. וכך זה יראה:
פרוייקט במסגרת התואר (ציון 98) - פיתחתי משחק רשת (WEB) מרובה משתתפים, צד Client-Server.
צד השרת פותח ב-[הכניסו שפות / כלים], וצד ה-Client פותח ב-[הכניסו שפות / כלים]. קחו בחשבון שישאלו אתכם למה השתמשתם דווקא בשפות / הכלים הללו, ואיך בדיוק פיתחתם כל שלב.
דברים נוספים שצריך להכניס תחת סעיף ה-"השכלה", הם השפות והכלים בהם אתם יודעים להשתמש. בחלק הזה, ואנחנו מקווים שלא תקחו את זה אישית מדי, סטודנטים ובוגרים נוטים להכניס כל שפה עליה הם שמעו, דיברו, ראו את הלוגו שלה, או רק עברו ליד חדר בו היה מישהו שבדיוק עמד וראה את הלוגו של השפה, ומיד רץ החוצה בזעקות וסיפר עליה לכולם. אל תעשו את זה!
הכניסו *רק*, אך ורק, ורק ואך ורק שפות או כלים בהם אתם *יודעים להשתמש*, או שלמדתם אותם בתואר. אתם תבחנו על כל דבר שרשמתם בקורות החיים, ולתלות בבוחן מבט של עגל, זה טוב רק כשאתם נבחנים לתפקיד שוליית איטליז שכונתי. איך עושים את זה:
טכנולוגיות שלמדתי במסגרת התואר
שפות פיתוח –Asp.net , Java, C+, C#, HTML, SQL
מערכות הפעלה – Win / Linux
DB - SQL Server, Oracle
פרוטוקולי תקשורת וטלפוניה – DNS, FTP, UDP, TCP, POP3, IMAP, SMTP
עד כאן להפעם, בפעם הבאה נדבר על התעסוקה.