קופצים מדרגה: כיצד מבצעים קפיצה מעובד למנהל?
עד כמה באמת כל אחד שמגיש מועמדות לתפקידי ניהול מסוגל לעשות את הסוויץ' מניהול מערכות ופרויקטים לניהול של אנשים
קריירה בהייטק יכולה להיות בהחלט מאתגרת, אולם במשך הזמן השגרה עושה את שלה.
עובדים רבים מתחילים לבחון אלטרנטיבות ופונים לחברות השמה בהייטק לאתגר הבא, אך חלק לא מבוטל מהם מכוונים לתפקידי ניהול שיאפשרו להם לרענן את עבודתם השוטפת, לשדרג את התנאים, לקבל טייטל נחשק וכמובן לעלות משמעותית בשכר.
אבל עד כמה באמת כל אחד שמגיש מועמדות לתפקידי ניהול מסוגל לעשות את הסוויץ' מניהול מערכות ופרויקטים לניהול של אנשים? האם ארגז הכלים שלו מכיל בתוכו: כישורים חברתיים הנדרשים לתפקיד, כריזמה, חזון ויכולת מנהיגות? בואו ננסה לבדוק יחד
3 שאלות שיעזרו לכם להבין האם הגיע הזמן המתאים לשינוי ולפוזיציה ניהולית:
האם אתם בעלי הצלחה בתפקיד הנוכחי? אין ספק שמדובר באחד הקריטריונים המשמעותיים ביותר לקידום. כמו כן חשוב שתדעו כי הוותק אינו בהכרח פקטור מכריע, כלומר לא רק ותיקים יכולים להתקדם, אלא גם עובדים מצוינים שהוכיחו את עצמם לאורך זמן, בלטו, עמדו ביעדים, והפגינו כישורי מנהיגות ואחריות.
האם אתם בעלי פוטנציאל ניהולי? מנהל הוא אדם בעל סמכות שאמור להיתפס כבולט וכמנהיג. עליו להיות בעל יוזמה, בעל חשיבה אסטרטגית, סמכותי וכזה שיש לו אופי המשלב אמפטיה לצד אסרטיביות ודרישה לעמידה ביעדים. ארגונים יעדיפו לקדם עובדים שלא נלחצים בקלות ובעלי חשיבה יצירתית. יש לכם את זה? הגישו מועמדות.
האם אתם יודעים לדבר בשפה פוליטית בארגון? מנהל צריך לדבר בשפה פוליטית בארגון שבו הוא עובד. לדעת לדחוף ולקדם דברים, להתחבר עם צוותים אחרים ובעיקר להיות בקשר טוב עם מקבלי החלטות. לצד השפה הפוליטית, מנהל טוב צריך להיות אנושי ואמפטי תוך כדי שהוא מקדם את האג'נדה שלו מול המנהלים האחרים בחברה, מפגין בטחון עצמי רב וחוכמה מקצועית לצד חוכמה חברתית.
המסע בדרך לניהול
אז אחרי שהסקתם מסקנות שאכן התפקיד מתאים לכם ואתם לו, עליכם לבקש קידום.
לכאורה, נשמע שזוהי בקשה פשוטה והגיונית, אך מדובר כאן בשינוי משמעותי ומעבר מניהול מערכות ופרויקטים, לניהול של עובדים, שחלק מהם רק אתמול היו חברים בצוות ואף חילקו איתכם מרחב עבודה משותף.
ראשית, עליכם לפנות לממונה הישיר שלכם. גם אם מדובר במחלקה אחרת, הרי יש צורך בתמיכה שלו. כדאי לדעת שייתכן כי הממונה יפרגן, או לא יפרגן כדי להשאיר אתכם אצלו (או סתם לא, מצרות עין). ולכן כדאי להתכונן היטב לשיחה ולהציג את הדברים בצורה נכונה, מדויקת, הגיונית וללא כל חשש. זכרו, המטרה של השיחה היא לא רק להשיג את המשרה, אלא גם תמיכתו של הממונה.
מה לומר בשיחה?
תמיד להתחיל בנימה חיובית, להסביר למה אתם רואים עצמכם מתאימים למשרה, להפגין יכולות ובעיקר להיות חיוביים ועם אנרגיה טובה.
מה לא לומר?
"את כולם קידמו חוץ ממני", "נמאס לי מהתפקיד הנוכחי שלי", "לא טוב לי במחלקה הקיימת", "משעמם לי ואני מחפש אתגר" וכו'.
לאחר השיחה עם המנהל, תוכלו לבחון אם קיימות משרות ניהול, ופשוט לבוא לראיונות ממוקדים של משרות מסוימות. זכרו – עליכם להתנהג ממש כמו בראיון עבודה רגיל. הבליטו את היכולות שלכם, ספרו דברים חיוביים על התפקיד למה הוא מתאים לכם, הציגו נתונים סטטיסטיים והישגים אישיים ולא פחות חשוב הראו מוטיבציה ואמביציה עזות לזכות בתואר מנהל הנחשק.
בהצלחה!