יוצאים מהפיג'מה חלק ב' - בדרך לראיון עבודה

אתם בעיצומו של תהליך חיפוש העבודה? מצוין, כדאי לכם לקרוא את הטיפים שיתנו את הפוש בדרך לעבודה הבאה שלכם בהייטק.

יוצאים מהפיג'מה חלק ב' - בדרך לראיון עבודה

יוצאים מהפיג'מה חלק ב' - בדרך לראיון עבודה

בכתבה הקודמת עסקנו בתחילת תהליך חיפוש העבודה. עכשיו שקורות החיים שלכם כתובים ואתם יודעים איך לגשת למשרה ולנהל את החיפוש, נדבר על מה כדאי לכם לעשות כשהטלפונים מתחילים לצלצל ובשעה טובה נקבע לכם ראיון.

  1. היו מוכנים- לראיון הטלפוני

    קרה לכם פעם שבאופן מפתיע קיבלתם שיחה שהתגלתה כראיון טלפוני מעמיק?

    זה קורה יותר ויותר, לכן חשוב להיות מוכנים. כשאתם קוראים את המשרה, חשבו מה הערך המוסף שלכם? מדוע אתם רוצים את המשרה? יש לכם את התשובות? מצוין! קודם כל עדכנו בטבלה, בהמשך ייתכן ותצטרכו לענות עליהן מוקדם מהצפוי. זכרו שהרושם שאתם יוצרים על המעסיק מתחיל הרבה לפני כניסתכם לראיון. רושם טוב בשלב הזה, יכול לתת לכם כמה נקודות לקראת הריאיון הנכסף.
  2. אספו ורכזו את המידע על המשרה והחברה

    שוחחתם עם רכזת ההשמה או ה-HR, הייתה שיחה נהדרת וקיבלתם את הפרטים של החברה ואיש הקשר. זוהי הזדמנות לשמוע עוד מידע לגבי דברים שחשובים לכם, כמו גמישות בשכר, גמישות בשעות, וכן הלאה. אך על תעצרו שם, חפשו מידע על החברה, באתר החברה ובלינקדאין בכדי לגלות על מוצרים חדשים, מידע אודות חזון החברה ואנשי מפתח.
    העיפו מבט בפייסבוק כדי לקבל תחושה בנוגע לאלמנט החברתי והתרבותי. תוכלו גם לאתר חוות דעת של עובדים לשעבר באתרים כמו TheWorker, ולחפש מידע על מבחנים טכניים הפזורים ברשת. בעזרת המחקר תוכלו להתנהל בראיון בצורה טובה יותר.

  3. תלמדו על מי שמראיין אתכם

    ערכו מחקר, כן מחקר, לא רק על החברה, אלא גם על המראיין שלכם. גיליתם שאתם מכירים אנשים משותפים או מגיעים מאותו איזור מגורים, אל תתביישו להעלות את הנושא לשיחה (רצוי בטקט) ולא "מכיר את יוסי מפתח תקווה? היינו ביחד ביחידה". יש דברים שאפשר לזרוע בשיחה, למשל בשאלה "ספר לי על עצמך?" במקור אני מ-X כיום גר/ה בגבעתיים". מחקרים רבים מוכיחים כי תיאוריית הדמיון עובדת מצוין בראיונות עבודה. שימו לב, היא יכולה גם לעבוד לרעתכם, אז אם הכרתם מישהו שעבד בחברה, אך החזיק שם חודשיים, אולי עדיף שתוותרו על להזכיר את שמו.

  4. ראשון שיגעון (של חיפוש עבודה)

    חשוב שתמשיכו בחיפוש העבודה עד שיש לכם חוזה חתום ביד. לא מעט פעמים דברים משתבשים בדרך, או שתוכלו לקבל הצעה טובה יותר בהמשך. מתי כדאי לכם למקד את החיפוש? כשמחפשים עבודה, בעיקר אם החיפוש אורך יותר מחודש חודשיים, תדירות חיפוש העבודה קצת פוחתת, סוף השבוע מתמשך ויום ראשון נבלע עם סוף השבוע.
    טיפ מאיתנו המומחים - ביום ראשון ישנה עלייה בכמות פרסומי מודעות הדרושים ברשתות החברתיות, לכן כדאי שלא לוותר עליו ולהקדיש זמן לחיפוש העבודה.

  5. תהיו מוכנים לשאלות הקשות

    לכל אחד מאתנו יש שאלות שגורמות לו להתכווץ בכיסא בחוסר נוחות. אולי זה החור בקורות החיים, תחום מקצועי שאתם חלשים בו או היעדרות קרובה שאתם חוששים להעלות בראיון כגון: טיול או היעדרות קרובה. במקרים אלו חוקי מרפי כמעט תמיד עובדים- המראיין שולף את השאלה ה"מפחידה" ברגע שלא הייתם מוכנים אליה, ופתאום אתם מוצאים את עצמכם עם זיעה קרה במורד הגב וגמגום קל.

    מה עושים? כמו עם כל פחד מתעמתים איתו. חושבים על תשובה שאתם מרגישים איתה בנוח ומנסים אותה על חברים. חשוב שתשמרו על קור רוח וגישה חיובית בראיון. לא מעט מהמראיינים, בוחרים להעמיד את המרואיין בפינה, ותוך כדי לעמת אתכם עם התשובות. הכנה מוקדמת, תעזור לכם להיות יותר רגועים ותציב אתכם במקום הרבה יותר נכון.

  6. הכינו שיעורי בית אחרי כל ראיון עבודה

    לאחר כל ראיון, רשמו באילו דברים הצטיינתם ובאילו התקשיתם, אילו שאלות גרמו לכם לגמגם, אם קיבלתם פידבק כלשהו מהמראיין, רשמו אותו גם כן. עכשיו כשהכל לפניכם בדקו במה עליכם להשתפר.

    אז מה עושים? תהיו כנים עם עצמכם, מה הרגשתם בראיון, מה הכשיל אתכם, על מה המראיין התעקש.אלו הדברים שאתם צריכים לעבוד עליהם לקראת הראיון הבא. לדוגמה, אם הניסיון שלכם לא מספיק, צרו לכם ניסיון דרך התנדבות, בניית אפליקציה, או אולי עבודת פרילנס למתחילים. אם מדובר בקושי במענה על שאלות אישיותיות, בקשו מחבר/ה שאתם סומכים עליהם לעשות לכם סימולציה ותשפרו את כישורי הראיון שלכם.
    באותה הזדמנות תוכלו לקבל מהם פידבקים נוספים, כמו לדוגמא מהן החוזקות והחולשות שלכם לדעתם.

  7. היו זמינים ככל האפשר

    טיפ אחרון לסיום, כל הטיפים הקודמים לא שווים כלום אם אתם לא זמינים. תתפלאו, אבל לא מעט פעמים, המעסיקים והרכזות מנסים ליצור אתכם קשר ואינכם זמינים בטלפון או במייל והם נאלצים לעבור למועמד הבא.
    מה עושים?
    אם אתם עדיין עובדים, או שיש לכם אילוצים אחרים שבגינם אינכם יכולים לענות בשעות מסוימות,נסו בכל זאת להיות זמינים ככל האפשר. במקרה שאינכם יכולים לשוחח שאלו את המראייין מתי תוכלו לחזור אליו, וחסכו לעצמכם את התהייה "מדוע לא מתקשרים אליי?" ואת המעבר למועמד הבא בתור.
    אז גם אם עבר מעט זמן מרגע שהתחלתם לחפש עבודה, אל תתייאשו. רבים עוברים את זה, בין ראיון לראיון, בין שיחת טלפון עם הצעת עבודה הזויה, לבין מחשבות על התפשרות טוטאלית בדרישות, או פשוט שבוע שבועיים ששולחים קורות חיים ונראה לכם שהם נבלעו בחור שחור.

כנראה שזה יקח זמן, יש המון מועמדים איכותיים, ולא מעט משרות והתחרות הולכת וגדלה ברוב התחומים. כדאי לכם לראות בתהליך חיפוש העבודה כהזדמנות להכיר את התעשיה שלכם ולרכוש את כישורי הנטוורקינג הנחוצים.