לצאת מהפיג'מה חלק א' - 9 טיפים לחיפוש עבודה

כל מי שחיפש עבודה, יודע שתקופת חיפוש העבודה יכולה להיות ארוכה, מתישה ומתסכלת.
אלו הטיפים לחיפוש העבודה שאתם חייבים לעצמכם כדי להתחיל.

מתחילים, בעלי ניסיון, משני נתיב קריירה או מחפשים אחרי פיטורים, כל אחד חווה קושי אחר וצריך להוכיח אי אלו דברים בדרך ליעד הנכסף- מציאת עבודה.

המצב לא הרבה יותר מזהיר, כאשר החיפוש נעשה במקביל לעבודה כלשהי. חיפוש זה מאלץ אותך לענות תשובות לקוניות ולצאת בפתאומיות למסדרון לשיחת טלפון מהמעסיק הפוטנציאלי, למצוא תירוצים לגיחות מסתוריות לצורך ראיונות. מנגד, אם אתם חושבים על קריירה בשב"כ או במוסד מתישהו זה ניסיון טוב.

כשחיפוש העבודה אורך לא מעט זמן, נכנסים גם אלמנטים רגשיים לא פשוטים כמו חוסר ביטחון ביכולות וראיה עגומה של העתיד, שאלות מצד המשפחה וחברים ותחושה כללית די מזופתת. ככל שהזמן הולך ומתארך, הביטחון העצמי ביכולות הולך ופוחת. אותו הביטחון שהכרחי להשגת העבודה.

לצאת מהפיג'מה חלק א' - 9 טיפים לחיפוש עבודה

לצאת מהפיג'מה חלק א' - 9 טיפים לחיפוש עבודה

איך שתנהלו את הזמן שלכם וכמה מפוקסים תהיו בתהליך, יכולים לעשות את ההבדל בין תקופה לא נעימה ומתסכלת לבין תקופה מלמדת ופורייה.

אז מה אתם אומרים שנתחיל?

  1. הראה לי את קורות חייך ואומר לך מי אתה

    הקפידו לשלוח אך ורק קורות חיים מהוקצעים, מנוסחים ברהיטות וללא שגיאות כתיב. קורות חיים טובים הם כרטיס הכניסה שלכם לתפקיד הנחשק.

    איך תדאגו שקורות החיים יהיו הגרסא הטובה ביותר שלכם?


    בדקו את קורות החיים מלמטה למעלה, משמאל לימין ומכל הכיוונים, כי חבל ליפול על שגיאת כתיב או מחסור במידע חשוב כגון: פירוט סביבת העבודה.
    חשוב לא פחות לעשות עוד שני צעדים פשוטים. תדפיסו את קורות החיים ועברו עליהם שוב, פעמים רבות ישנן בעיות בעימוד שנסתרות מהעין במסך, ומתגלות רק לאחר ההדפסה. דבר נוסף הוא שליחת המייל לחבר/ה, לעיתים המייל ששלחתם לא נפתח כיאות או לא נפתח עקב הבדלי גרסאות, תקלות רגעיות או סיבה אחרת, חבל שתפספסו עבודה כי לא ניתן לפתוח את הקובץ, לא?

  2. אל תשקרו בקורות החיים (ובכלל)

    שלחתם בעבר קורות חיים לאותה חברה או חברת השמה? יש לכם חור בקורות חיים? החלטתם שכדאי להוסיף שנה במקום העבודה, אולי החלטתם לשנות את שם התפקיד ולהוסיף כמה סמכויות. כדאי לחשוב על זה שוב. חברות שונות שומרות קורות חיים ישנים, וגילוי שקר מוריד את המניות שלכם לרצפה. בנוסף, ישראל היא מקום קטן, וכולם מכירים את כולם. אל תופתעו אם מעסיקים ירימו טלפון לחבר מהצבא, שהוא במקרה הבוס הקודם שלכם, ויוודאו שהפרטים שכתבתם נכונים.

  3. טפלו בחשבון הפייסבוק שלכם

    בדקו שהתמונה שלכם ייצוגית. לא, תמונה שלכם עם כתר/ כובע ליצן על הראש תחת השפעה של כמה שוטים כנראה לא תוכיח את כישורי המנהיגות וההצלחה שלכם, ולא תעזור לכם למצוא את עבודת החלומות. כדאי גם שתבדקו שהגדרות הפרטיות שלכם מעודכנות, חבל שתפסלו על אמירה סמי גזענית, חברות בקבוצה בעייתית או תמונה מביכה, ועדיף עוד יותר להימנע מהן מראש או למחוק מה שניתן. הצטרפו לקבוצות לחיפוש עבודה בפייסבוק ועקבו אחר המשרות המתפרסמות מדי יום. לסיום, אם חשקה נפשכם בעבודה בחברות מסוימות, עקבו אחרי עמודי הפייסבוק שלהן, שם, תוכלו להיחשף להווי החברה, לאנשי מפתח ולהצעות עבודה לפני כולם.

  4. וטפלו בלינקדאין

    קרנה של לינקדאין, רק הולכת ועולה. יש סיכוי גדול שהתחנה הראשונה של המראיין שלכם, תהיה בחשבון הלינקדאין שלכם. וודאו שהפרופיל שלכם מעודכן וייצוגי. אם אתם יכולים להשיג המלצות מקולגות ומנהלי עבר, עשו זאת, זה מאוד מרשים, ויכול לחסוך לכם שיחות ממליצים. דבר נוסף שתוכלו לעשות, בדומה לפייסבוק, הוא לעקוב אחרי חברות שאתם מעוניינים לעבוד בהן. בנוסף, בקבוצות הלינקדאין כבר ביקרתם?

    היום יש עשרות, אם לא מאות קבוצות לחיפוש עבודה כלליות וספציפיות המציעות משרות יום יום, אתם לא שם? חבל הפסדתם עבודה מצוינת. אם אתם כבר שם, יש לכם מקום ללמוד, לשאול שאלות, לחפש עבודה, לשתף מאמר ולהראות את הידע שלכם, מי יודע אולי איזה הד האנטר או יועצת השמה בדיוק חיכו למישהו כמוכם.
    בסרטון הזה של Forbes תוכלו ללמוד עוד על איך להיעזר ברשתות החברתיות כדי למצוא עבודה.

  5. דעו את הערך שלכם

    בדקו תוך כדי חיפוש העבודה מה ממוצע השכר לתפקיד הרצוי בטבלאות שכר, שאלו חברים מהתחום. חשוב שתדעו את הערך שלכם וגם תדעו להסביר למה זה מגיע לכם, למקרה שתישאלו עוד בראיון הטלפוני, או שתצטרכו לציין ציפיות שכר בעת שליחת קורות החיים.

  6. השתמשו בכלי לאירגון ומעקב

    נהלו טבלה מסודרת של העבודות ששלחתם להם קורות חיים, כולל אנשי קשר והיכן ראיתם את המודעה. ניהול התהליך יעשה לכם את החיים קלים יותר בכמה מישורים:
    ראיון טלפוני- תוכלו להיעזר בטבלה, להוכיח שאתם האדם המתאים למשרה, קראו שוב את המשרה והדגישו את ההתאמה שלכם לתפקיד.
    מחקר על כלי חיפוש העבודה- בדיקה קצרה של מקורות חיפוש המשרות, תספק לכם אינפורמציה היכן כדאי לכם להתמקד- חברות השמה, קבוצות פייסבוק, לינקדאין ועוד.
    מעקב שליחת קורות חיים- שלחתם קורות חיים למשרה שתפורה עליכם ולא חזרו אליכם? תבדקו בטבלה, אולי שלחתם למייל שגוי. רוצים לדעת למי לייעד את המייל, תוכלו לבדוק שוב את המשרה.
    מיקוד- הטבלה תעזור לכם להישאר מפוקסים ומסודרים ולא להרגיש שאתם שולחים ושולחים ומבזבזים את זמנכם.

  7. אז איזה מקצוע כדאי לבחור?

    אל תתפזרו- חושבים ללכת לכמה תחומים?
    אז זהו שכדאי לכם להתמקד. למה, אתם שואלים? שלחתם קורות חיים בטווח של שבוע או יותר לשתי משרות שונות לחלוטין פגעתם בסיכוייכם. מועמדים שפונים לתפקידים שונים בחברת ההשמה או בארגון כלשהו בדרך כלל יעוררו הרמת גבה או יעוררו התרשמות לא רצינית.

    רוצים בכל זאת לזרוק את החכה לכמה כיוונים?
    ניקח לדוגמה את ניהול פרוייקטים ו- Presale, הסבירו במכתב מקדים מדוע אתם מעוניינים לפנות לכמה תחומים, או פשוט הפרידו בין התחומים ושלחו משרות ניהול פרויקטים לחברה X ומשרות Presale לחברה Y.

  8. ומה עדיף סטארט-אפ או חברה מוכרת?

    חשוב שתבינו עם עצמכם מה מתאים לכם יותר, שאלו חברים, אספו כמה שיותר מידע ותבינו את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהדברים. זוהי דילמה שכל הייטקיסט נתקל בה במהלך הקריירה, ואתם צריכים לעשות בחירה מושכלת על בסיס האופי שלכם, כמה אתם רוצים להותיר אימפקט בעבודה, איזו סביבה ותנאים יותר מתאימים לכם ועד כמה חלום האקזיט קוסם לכם. כמובן שקיימים שיקולים נוספים אך את אלו אנו מתירים לכם לחקור ולגלות.

  9. תקראו בין השורות

    קראו את המשרה והבינו מה הדרישות והתאימו את קורות החיים שלכם.

    הכוונה היא לא להמציא קריירה מפוארת ב-Google (גופים רבים שומרים גרסאות קודמות של קו"ח, הישארו נאמנים למקור), אלא לעשות התאמות קטנות ולהראות לקורא מדוע אתם מתאימים לתפקיד.

    איך תעשו את זה?
    • הכניסו Buzzwords שמופיעות במשרה בכדי להקל על סקירת קורות החיים הראשונית.
    • קראו את המשרה לעומק, נסו לקרוא בין השורות היכן הדגש? עבודת צוות, הצטיינות, ניסיון במגוון רחב של שפות?
    • ועכשיו בדקו בקורות החיים, האם הם משקפים את הערכים האלו?
    • דאגו שקורות החיים שלכם "ידברו" עם דרישות המשרה.

    דאגו שקורות החיים שלכם "ידברו" עם דרישות המשרה.
    הדבר החשוב ביותר בתקופה זו, הוא להיות בעשייה ולהתייחס לחיפוש כאל עבודה לכל דבר. זכרו מה שאמא שלכם אמרה לכם שהייתם קטנים, "אתם הכי טובים" (וגם הכי מוכשרים ויפים), גם אם המעסיק הראשון או העשירי לא הבין את זה, אל תישברו, העבודה שחיכיתם לה נמצאת ממש מעבר לפינה.

    בחלק השני של הכתבה נצלול למים העמוקים ונתקדם לשלבים הבאים בחיפוש העבודה.