5 טיפים איך להתראיין נכון בשיחת וידאו

אם פעם ראיונות בוידאו היו בעיקר נחלת המתמיינים לתפקידים בחברות בינלאומיות, הרי שמשבר הקורונה הביא לעליה דרסטית בשימוש בתוכנות וידאו כמו זום וסקייפ, גם לצורך ראיונות עבודה.

5 טיפים איך להתראיין נכון בשיחת וידאו

5 טיפים איך להתראיין נכון בשיחת וידאו

אמנם חוסר הוודאות במשק משאיר הרבה אנשים בבית, אך תתפלאו לשמוע שיש עדיין לא מעט חברות שמגייסות עובדים. מעבר לכך, סביר שלאחר שיסתיים המשבר, חברות רבות יבינו את היתרון והחיסכון בשימוש בשיחות וידאו גם לצורך ראיונות ראשוניים לעבודה.

לכן, בלי הקדמות מיותרות, קבלו את חמשת הטיפים שלנו שישדרגו לכם את ראיון העבודה דרך שיחת וידאו.

  1. הכירו את התוכנה

    לא משנה אם אתם מתראיינים דרך סקייפ, זום או כל אפליקציה אחרת, כדאי שתכירו אותה היטב. הורידו אותה מבעוד מועד (עדיף למחשב, אך כל התוכנות הללו זמינות גם בסמארטפונים). בדקו את המיקרופון והמצלמה וודאו שהכל עובד כמו שצריך. אם יש לכם זמן (וכנראה שבימים אלו, זמן הוא לא אחד הדברים שחסרים) תתקשרו לחבר או בן משפחה ובידקו איך אתם נראים ונשמעים. עשו חזרה לפני הראיון ובדקו שהמרחק מהמסך והמצלמה הוא מתאים.

    אם נדרש קוד או זימון להצטרף לשיחת הראיון, וודאו שקיבלתם אותו מבעוד מועד וההוראות ברורות.

    ועוד דבר חשוב – וודאו שהאינטרנט שלכם תקין ומהיר מספיק כדי לבצע שיחה קולחת בלי קיטועים.

  1. לוקיישן לוקיישן לוקיישן

    מצחיק כמה שזה נשמע, מיקום ביצוע הראיון בתוך הבית שלכם הוא קריטי. מצאו את החדר (או האיזור) הכי שקט ונטול הסחות דעת.

    הסירו הסחות דעת פוטנציאליות מהקיר מאחוריכם ומולכם, דברים מהרצפה וכו'. תמונה על הקיר מאחורה זה בסדר, 5 פוסטרים של מיילי סיירוס זה פחות. בסופו של דבר אתם רוצים שהמראיין יתמקד בכם ובדברים שלכם, אז וודאו שאין הסחות דעת שיכולות לפגוע בזה, ושמרו על סביבה מכובדת ורצינית. כמובן שמומלץ לסגור חלונות ולוודא שאין מוקדי רעש פוטנציאליים באזור.

    אם יש לכם ילדים, וודאו שהם עסוקים בכדי שלא יפריעו לשיחה.

  1. זמנים זה קודש, אבל אל תקדימו מידי

    כמובן שאם נקבע לכם ראיון שאתם צריכים להיכנס לשיחה, אתם חייבים להיכנס בזמן שנקבע לכם, ואפילו 2-3 דקות קודם. אולם בשונה מראיונות פרונטליים רגילים בהם מומלץ להקדים בעשר דקות

    לפחות, במקרה של ראיון וידאו אסור להקדים כל כך מאחר ויתכן והמראיין משתמש בקישור הזה כדי לראיין מספר אנשים ועדיין לא סיים עם המרואיין לפניך.

  2. התכוננו מראש

    מה שנכון לכל ראיון סטנדרטי, נכון שבעתיים לראיון בששיחת וידאו. מרוב ההתעסקות בטכנולוגיה עלולים לפספס את ההכנה לראיון עצמו. אילו שאלות כדאי להתכונן אליהן, אילו שאלות כדאי לשאול את המראיין וכו'

    דאגו גם להכין לעצמכם מראש את הבגדים שתלבשו לראיון וודאו שהם לא מקומטים ונראים טוב. כדאי להתלבש כאילו אם הולכים לראיון רגיל. חישבו גם על מה עובר במצלמה. כך לדוגמה, חולצת פסים לא תהיה בחירה טובה עבור ראיון וידאו.

  3. במהלך הראיון - דברו לאט ובבהירות

    בזמן הראיון עצמו אתם צריכים לשדר נינוחות (כמו בכל ראיון). יש חשיבות גדולה לאיך אתם מדברים, דיבור איטי (במידה) וברור מעיד גם על קור רוח ונינוחות, אבל גם יסייע להבין אתכם דרך המצלמה. אפילו אם הוויפיי מצויין (ואגב, עדיף חיבור קווי אם אפשרי) יתכן ויהיה דיליי קל או אפילו ניתוק לשבריר שניה. דיבור איטי יאפשר לעקוב אחריכם ולהבין אתם בכל מצב.

    בנוסף, שמרו על קשר עין עם המראיין. לשם כך אתם צריכים להסתכל אל עבר המצלמה ולא אל המסך, אם היא חיצונית, וודאו שהיא מונחת מעל המסך במיקום טוב.